Dorinta de a slabi si de a ne bucura de greutatea corporala visata se numara printre obiectivele pe care multi dintre noi le seteaza de-a lungul vietii. Tocmai din acest motiv, ne schimbam regimul alimentar, apelam la diverse aparate fitness care sa ne tonifieze musculatura si chiar la tratamente cosmetice, capabile sa sporeasca arderile. Cu toate acestea, in tot acest proces, trebuie sa avem grija ca organismul sa nu aiba de suferit, ci sa se obisnuiasca usor-usor cu noul mod de viata. Asadar, daca vrei sa cunosti cum reactioneaza organismul tau in raport cu dieta disociata, descopera alaturi de noi un ghid cuprinzator in randurile urmatoare.
Cuprins articol
Prin ce se diferentiaza dieta disociata?
Precum cresterea in greutate, inclusiv scaderea numarului de kilograme asociat corpului determina cateva schimbari la nivelul organismului. De aceea, specialistii recomanda ca, inainte de a ne incepe orice dieta sau antrenament, sa ne inarmam cu rabdare.
In ceea ce priveste dieta disociata, aceasta are la baza principii sanatoase si clare. Spre deosebire de alte metode si tehnici de slabit, un regim disociat vizeaza reducerea numarului de kilograme si preintampinarea reaparitiei lor. Chiar daca ai terminat dieta, te vei putea bucura de aceeasi greutate pe o perioada lunga de timp, fara sa ai de-a face cu procesul de ingrasare des intalnit in cadrul altor diete.
- Consumul de alimente este permis doar pana la ora 19.00 in fiecare zi;
- Consumul de alimentele trebuie sa se faca in raport cu regulile dietei, intrucat nu este permisa combinarea acestora;
- Este des asociata cu un regim de detoxifiere, intrucat o singura zi pe saptamana trebuie sa consumam doar lichide;
- Este un proces usor de urmat de un numar mare de persoane, intrucat nu presupune infometarea, in conditiile in care regulile sunt respectate;
- Fiecare masa trebuie sa fie programata la cel putin 3 ore distanta una fata de cealalta;
- In timpul meselor, nu ne este permis sa consumam apa sau alte lichide;
- Nu obstructioneaza consumul zilnic de alimente, ci il promoveaza. Fiecare meniu este organizat pe zile si categorii, pentru ca organismul sa isi procure toti nutrientii necesari;
- Se bazeaza pe 3 mese principale, fara a integra in regimul alimentar gustarile, painea, zaharul si orice produs semipreparat.
Ce tipuri de dieta disociata exista?
Inainte de a incepe o cura de slabire disociata, este indicat sa cunosti tipurile acesteia, in asa fel incat sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Aceasta poate fi recomandata de medicul nutritionist sau poate fi urmata, fara indicatii din partea unui specialist.
- Dieta disociata impartita pe zile – are in vedere consumul unei categorii de alimente intr-o singura zi, astfel obtinandu-se ziua lactatelor, cea a fructelor, cea a legumelor si cea a produselor din carne, precum si multe altele;
- Dieta disociata impartita pe mese – presupune disocierea tipurilor de alimente consumate in mai multe mese. Astfel, la micul dejun se pot consuma legume, la pranz carne, iar la cina fructe sau orice alta categorie de alimente;
- Dieta disociata impartita pe diferite perioade – o abordare mai rar intalnita, care presupune consumarea unei singure grupe de alimente in anumite intervale specifice.
In functie de tipul de dieta disociata ales, acesta trebuie sa fie urmat pe parcursul intregii perioade, fara sa fie imbinat cu celelalte tipuri.
Cum arata un regim bazat pe cura de slabire disociata impartita pe zile?
Cel mai bun mod de a respecta o dieta este sa o realizezi chiar tu, din alimentele pe care le ai acasa sau pe care le consumi cu placere. Astfel, te vei putea bucura de un proces in urma caruia sa scapi de problema kilogramelor in plus.
Poti incepe prima saptamana bazata pe dieta disociata cu alimentele din carne. Carnea rosie la gratar sau cea alba de pasare pot fi consumate pe parcursul intregii zile, pentru ca organismul sa aiba parte de proteinele necesare.
Cea de-a doua zi poate fi alocata lactatelor, in care sa consumi doar alimente pe baza de branza slaba, chefir, sana si/sau iaurt. Intrucat produsele lactate au un aport semnificativ in ceea ce priveste nutrientii, nu trebuie sa uiti de ele.
Pe parcursul celei de-a treia zi, se recomanda consumul de legume, din care sa extragi vitaminele si mineralele necesare. Acestea pot fi preparate la gratar sau la abur. Evita sosurile si/sau uleiurile, insa poti folosi zeama de lamaie si sarea.
A patra zi este indicat sa fie alocata detoxifierii cu lichide, in timp ce a cincea zi poti consuma fructe. La final, in a sasea zi alimentele pe baza de peste te vor ajuta sa ai parte de senzatia de satietate, iar in a saptea zi poti face orice combinatine din 3 alimente consumate in zilele anterioare.
Bucura-te din nou de un corp de invidiat consumand alimentele potrivite si respectand dieta disociata.
Lasă un răspuns